Aanhoudingen bij grote vechtpartij in Zuidland

ZUIDLAND – Het anders zo rustige Zuidland was zaterdagnacht het toneel van ongeregeldheden. Een grote politiemacht was op de been, er zijn meerdere aanhoudingen verricht.
Aan het eind van het feest Whitenez in het Witte Huys aan de Nieuwe Veerdam liep het uit de hand. Via een groeps WhatsApp zouden jongeren uit Spijkenisse en Zuidland over en weer gedreigd hebben met elkaar op de vuist te gaan. Ook was er sprake van dat er geschoten ging worden.

“Ik kreeg via via te horen dat ik maar beter naar huis kon gaan omdat het uit de hand ging lopen”, zegt een getuige. Hij wil niet met zijn naam in de krant. In het Witte Huys waren al wat opstootjes, waarbij mensen naar buiten waren gestuurd. Buiten het pand van Witte Huys zag hij al groepjes jongeren staan. “Die hadden duidelijk teveel gedronken en gebruikt.”

Iets na middernacht barstte de bom. Tientallen agenten kwamen ter plaatse en veegden de straten schoon. Zij konden niet voorkomen dat bij een snackbar aan de Ring een ruit sneuvelde. Het bleef tot diep in de nacht onrustig in Zuidland.

“Het was erg angstaanjagend”, vertelt de 20-jarige Zuidlander. Door de cao-acties bij de politie kon deze niet reageren op de gebeurtenissen. “Wij zijn solidair met onze collega’s en zijn terughoudend met woordvoering”, laat een zegsman weten.

image

FOTO: AS Media

 BRON: Botlek Nissewaard, Ingmar van den Berg, 14-10-2015