Frietopia Awards uitgereikt

Cafetaria ’t Spoantje in het Gelderse Wehl, De Ring in Zuidland en Marwara in Arnhem zijn volgens de bezoekers van Frietopia.nl de beste cafetaria’s van 2008. Vandaag reikt de Stichting Frietopia haar jaarlijkse awards uitreiken.
De awards zijn voor de beste ‘friettenten’ volgens de website Frietopia.nl. Op deze website kunnen aangemelde bezoekers zaken beoordelen die frites verkopen.
De site telt een trouwe community die probeert zoveel mogelijk cafetaria’s te bezoeken en te beoordelen. De zaken worden beoordeeld op criteria als sfeer van de zaak, de kwaliteit, kwantiteit en de prijs van de frites.
De awards voor 2008 worden uitgereikt aan de cafetaria’s’t Spoantje in Wehl, De Ring in Zuidland en Marwara in Arnhem. De afgelopen jaren won de keten Manneken Pis de nodige awards. Dit jaar viel de keten net buiten de top 3, maar bezet wel met vier vestigingen de plaatsen vier tot en met zeven.
Frietopia heeft als doel ‘de kwaliteit van de friettenten in Nederland te verhogen en de frietcultuur van Nederland te belichten.’ De jaarlijkse awards vormen volgens de stichting een aanmoediging daartoe.
Bron: Misset Horeca, Snackkoerier, 25-02-2009