Geen terrassen in Zuidland

Spijkenisse – De informatiebijeenkomst op 20 juni verliep goed en de horecaondernemers hadden de hoop dat er dit jaar een proef gehouden kon worden met terrassen op de Ring en de Breedstraat.

Het verliep echter anders. Een van de omwonenden heeft aangegeven naar de voorzieningenrechter te stappen als de gemeente de proef doorzet.

image

Een van de ondernemers plaatste een protestterras om zo zijn ongenoegen te uiten

Bestemmingsplan
Het college is nu van plan om alles volgens de regels te doen en de plaatsing van de terrassen mee te nemen in het nieuwe bestemmingsplan. Volgens wethouder Van de Weg doet het college er alles aan om de terrassen volgend jaar wel te kunnen realiseren. “Houdt u er echter wel rekening mee dat als iemand bereid is om naar de voorzieningenrechter te stappen om de terrassen tegen te houden, die procedure volgehouden kan worden tot de Raad van State”, waarschuwt Marnix Trouwborst (VVD) de wethouder. “Voor je het weet is het dan 2015.”

Gemiste kans
Geen terrassen in Zuidland is een gemiste kans om het dorp (en de gemeente) op toeristisch recreatief gebied te ontwikkelen. De middenstand is teleurgesteld dat zelfs een proef gedwarsboomd wordt. Ze blijft echter hoop houden: “Eens zullen die terrassen er staan.”

BRON: Spijkenisse Weekblad, 27-06-2012