Oorkonde voor “Snackbar De Ring” in Zuidland

Op de vitrine van Snackbar “De Ring” in Zuidland prijkt sinds een paar dagen een oorkonde. Hierop staat te lezen dat de zaak uitgeroepen is tot “Beste friettent 2006”.

twee dochters FOTO JOHN BIERT

Ferry en Annemiek met hun twee dochters. FOTO: JOHN BIERT

“Er is gelet op inrichting en sfeer van de zaak, kwaliteit en prijs van de patat en klantvriendelijkheid”, vertelt eigenaar Ferry Brinkman. Vorig jaar is zijn snackbar tweemaal onaangekondigd bezocht en gekeurd door ‘deskundigen’. Pas bij het verlaten van de winkel maakten zij zich bekend als medewerkers van Frietopia, de internetsite die de wedstrijd op touw heeft gezet. Afgelopen vrijdag is de oorkonde overhandigd. “We zijn er best een beetje trots op”, vertelt Ferry. Al vanaf zijn 16de zit hij in het horecavak en sinds 2003 runt hij snackbar “De Ring”.

Samen met zijn partner Annemiek Reekers en hun twee dochtertjes woont hij boven de zaak. Ook Annemiek is regelmatig aan het werk in de patatzaak, zij combineert dit met haar parttime baan als peuterleidster in Spijkenisse.

Deze zaterdagmiddag is het hele gezin in de snackbar. Kirsten (bijna 1 jaar) en Eline (2) vinden het maar wat leuk om bij hun ouders in de zaak te zijn. “En natuurlijk lusten ze dan ook wel ‘s een patatje”, lacht Annemiek. Aan een tafeltje bij het raam geniet de heer Romijn van een bakje patat, een frikadel en een wit wijntje. Hij is een vaste klant. “Ik ben maar alleen en ongeveer één keer per week ga ik hier naartoe, het is hier gezellig en het eten is altijd goed”.

Op internetsite www.frietopia.nl staat informatie over de jaarlijkse “frietopia publieksprijs”.

Bron: De Bernisser, Monique Biert 14-02-2007