Prijzen voor verantwoord frituurders ’t Spoantje en De Ring

De Frietopia Awards 2008 zijn uitgereikt aan de drie beste Nederlandse friettenten volgens bezoekers van de website frietopia.nl. De Awards werden ter plaatste uitgereikt aan ‘t Spoantje (Wehl), De Ring (Zuidland) en Marmara (Arnhem). De eerste twee zijn deelnemer van de campagne Verantwoord Frituren en frituren dus in vloeibaar frituurvet. Op TV Rijnmond en Hart van Nederland is aandacht besteed aan de awards.
Smaak speelt een belangrijke rol in de beoordeling van Frietopia en hoewel de smaak van vloeibaar en vast frituurvet verschilt, blijkt dat beide smaken in de prijzen kunnen vallen.
Op basis van meer dan 3250 oordelen van bezoekers van de website frietopia.nl zijn gemiddelde beoordelingen per friettent berekend. Naast smaak bestaat de beoordeling uit het oordeel over de sfeer van de zaak, de kwaliteit, kwantiteit en de prijs van de friet.
Frietopia beheert een consumenten website voor frietliefhebbers. Iedere consument die een friettent bezoekt wordt uitgenodigd zijn mening te geven. Frietopia is inmiddels uitgegroeid tot een stichting, met als doel de kwaliteit van de friettenten in Nederland te verhogen en de frietcultuur van Nederland te belichten. De jaarlijkse Awards vormen een aanmoediging daarvoor.

Bron: Nieuwsbrief en website Verantwoord Frituren, juni-juli 2009