Snackbareigenaar doet werk van ambtenaren
Snackbarhouder Ferry Brinkman uit Bernisse wil een terras voor zijn zaak. Kan niet zeggen de ambtenaren op het gemeentehuis, ‘want we hebben geen terassenbeleid’. Dan schrijf ik het toch lekker zelf, zegt de snackbareigenaar. En dat deed-ie ook. Tot tevredenheid van de gemeente.
In het Engels noemen ze het een catch 22 situation: je wilt als ondernemer een terras voor je zaak, maar omdat er geen gemeentelijk terrassenbeleid is, kun je geen toestemming voor een terras voor je zaak krijgen, omdat niemand weet wat daarvoor de regels zijn, omdat er geen terrassenbeleid is, en daardoor kun je dus niet zomaar een terras voor je zaak neerzetten.
Geduldig
Gekmakend? Jazeker. Maar Ferry Brinkman laat zich dus niet zo snel gek maken. De snackbareigenaar luisterde geduldig naar het verhaal van de ambtenaren in Bernisse, die hem vertelden dat ze hem geen terrasvergunning konden verstrekken omdat er in Bernisse simpelweg geen terrassenbeleid bestaat.
Frituurvet
Wijzelf sluiten niet uit dat wij in een dergelijk geval het hoofd van de desbetreffende ambtenaar eventjes in het frituurvet zouden hangen. Maar zo’n man is Ferry Brinkman niet. Hij besloot, heel constructief, dan maar zelf een terrassennotitie te schrijven.
Stoïcijns
‘De gemeenteraad hoeft het alleen maar goed te keuren,’ zegt de stoïcijnse snackbareigenaar in het AD. Hij schreef acht A4’tjes vol met regelgeving die hem redelijk lijkt. En daarin is hij heel redelijk: omwonenden mogen geen hinder hebben van de tafels, stoelen en publiek op de stoep en terrassen moeten van Brinkman om één uur ’s nachts sluiten.
Handig
En wat zegt de gemeente over het plan van Brinkman? Dat zo’n plan eigenlijk wel handig is.
Bron: Bizz.nl, 19-02-2009