Innamepunten

Er bestaan twee soorten inname punten: verplichte en vrijwillige innamepunten.

Verplicht Innamepunt

Er bestaan twee verplichte innamepunten waar u, als eindgebruiker, statiegeld flessen en blikjes kunt inleveren, om zo uw betaalde statiegeld terug te krijgen. Dit zijn supermarkten groter dan 200 m2 of bemande tankstations langs de snelweg.

Deze verplichte innamepunten moeten alle statiegeld flessen en blikjes aannemen. Het maakt niet uit waar dit gekocht is.

Vrijwillig innamepunt

Bij alle andere verkooppunten (horeca, sportverenigingen, kantines, pretparken, kleine supermarkten enz.) gebeurt deze inname geheel vrijwillig. Hier mogen dus ook verpakkingen, elders gekocht, geweigerd worden. Mochten ze het wel aannemen, dan mag daar ook zelf besloten worden wat er met het statiegeld gebeurt:
– u ontvangt geen statiegeld
– statiegeld wordt gedoneerd aan een goed doel
– u krijgt statiegeld terug

Wij zijn dus een vrijwillig innamepunt. Wij nemen bij ons gekochte PET-flesjes en blikjes aan, maar wij geven geen statiegeld retour. Wij hebben besloten om 1x per jaar het statiegeld, anoniem, te doneren aan een goed doel. Welk doel dat is, ligt compleet aan de situatie, dit wordt een doel waar op dat moment ons gevoel het beste bij is. Afgelopen jaar hebben wij gedoneerd aan Spieren voor Spieren.

Wilt u wel uw geld terug, dan kunt u terecht bij een verplicht innamepunt, de dichtstbijzijnde in Zuidland is MCD Supermarkt aan de Mr. P. J. Oudweg.