Plastic toeslag

Vanaf 1 juli 2023 moeten wij een toeslag rekenen voor iedere verpakking die een plastic laagje bevatten, hier vallen ook bakjes van karton onder met een PLA-coating. PLA is een laagje gemaakt van maiszetmeel, dit is een natuurlijk materiaal, maar dit is net als gewoon plastic ook in de natuur erg slecht afbreekbaar. Dit laagje zit erin zodat het niet kan lekken. In 2018 zijn wij al afgestapt van heel veel plastic verpakkingen en gebruiken wij suikerriet, karton en papier, dus wij zijn echt op de goede weg.

Helaas zijn onze ijs-, milkshake- en koffiebekers nog wel voorzien van een coating, op dit moment is daar geen ander alternatief voor te koop. Wij zijn dus genoodzaakt om hiervoor die toeslag te berekenen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een milkshake, ijsje of koffie bij ons te nuttigen, u krijgt het dan netjes in een glas of kopje, en zo vervalt die toeslag. Ook hebben wij statiegeld bekers voor sundaes, een normale milkshake of een kopje koffie.

Onze sausbakjes bevatten ook nog een coating, anders lekken sommige (dunne) sauzen door, maar diverse producenten zijn nog bezig met alternatieven. Hier zit, buitenom het lekken, ook het probleem dat ze goed afsluitbaar moeten zijn, helaas is dat niet met alle materialen makkelijk te realiseren.

Zodra er een goed alternatief is stappen wij voor deze bekers en bakjes over. Voor alle andere verpakkingen die wij gebruiken hoeven wij geen toeslag te rekenen, want deze bevatten geen coating.

Een pan voor patat of schaal voor snacks van thuis meenemen is ook niet nodig. Deze zullen wij, met het oog op hygiene, en om de kwaliteit van het product te behouden, ook niet gebruiken.

Wanneer u gezellig bij ons blijft eten krijgt u alles op servies, dus hebben wij sowieso niks met plastic toeslagen te maken 😉